La Canallada 2013


Enguany  hem introduït una temàtica de treball a la festa. Un tema o objectiu que ens implica a tots.

La diferència i la igualtat. 

On acaba l'una i comença l'altra?
Què implica?
En que ens afecta cadascuna d'elles?
On és la llibertat de cada u?
...

En la societat, tots hauríem de ser iguals i diferents alhora. És a dir: tenir igualtat d'oportunitats o tractar-nos d'iguals els uns als altres, per posar algun exemple. Ésser humans, persones que habitem un espai, ens fa iguals. Som persones que compartim i convivim en un context.

Ara bé, tots som diferents. Tenim diferències físiques, de caràcter, de religió, de cultura, de sexe,... infinitat de trets que acaben per fer-nos diferents, únics i especials. Tots i cadascun de nosaltres és  un esser que des de les seves referències, capacitats i coneixements, es mou per aquest context compartit, creant així entre tots, això que anomenem societat.

Així que des de la igualtat que ens dona l'espècie, caldria també, valorar i respectar la diferència que tenim com a individus.


A la festa, per donar-li forma a tot això hem escollit el tema de LES FULLES.

Sí, les fulles, ja que creiem que representen molt bé tot allò que volem expressar amb IGUALS I DIFERENTS.

Les fulles de les plantes tenen una funció. Cada una al seu medi i amb petites diferències però totes serveixen perque les plantes puguin respirar i fer la fotosíntesi. Això les fa iguals. Però més enllà dels tipus no n'hi ha cap d'igual. Ni tan sols en el mateix arbre. Aquesta és la seva diferència.

Així és que amb aquest propòsit, encaminem aquesta segona Canallada. Una festa que esperem sigui Igual de divertida i fàntàstica i Diferent, amb petits matisos que la facin especial al costat de la de l'any anterior o la d'esdevenidors.